zondag 11 augustus 2013

Het derde en vierde paar sokken staan op de pennen

Van de blauwe wol van ON line brei ik een eigen sokkenpatroontje en haal daarvoor uit de 1300 steken van Mon tricot een kabeltje en een knopenkoordje als beenstuk(boord).
Hoe ik de boven voet ga doen weet ik nog niet er is zoveel keuze en het is even puzzelen met het aantal steken.
Twee paar tegelijk is gemakkelijk dan kan je kiezen waar je bij moet opletten of dat de wol- kleuren het patroon maken zoals bij de Fliegende Untertasse Schoppel Wolle. Erg leuk en verrassend om te doen en de wol is heerlijk zacht en breid super!
Bij Wolhalla echt een sokken paradijs wat wol en patronen betreft heb ik een Special Verena deel 3 gekocht waar internationale Sokkendesigns in staan, zó mooi !!!
Het is jammer dat deel 2 en 3 niet meer leverbaar is die ik heel graag zou willen hebben vooral met het internationale tintje.

Ik zal een paar foto's laten zien zodat het ook bij jullie gaat kriebelen om toch ook eens een paar prachtige heerlijk warme "en ze lopen zo lekker" sokken te breien.

Kijk even bij  www.wolhalla.nl naar de mogelijkheden (lijkt wel of ik daar aandelen in heb) nee hoor ik ben super enthousiast.6 opmerkingen:

 1. Wat goed ! Je hebt echt de smaak te pakken van het sokken breien. Wat je nu op de pennen hebt ziet er prachtig uit. Zelf patroontjes zoeken is helemaal geweldig. Zo doe ik het ook vaak. Het Schoppel garen is wel heel verrassend; dat is juist de charme.
  De Verena special is heel leuk.. dan heb je iets aparts. Wie weet kom je de andere delen nog eens tegen...
  Lekker breien!
  Groet, Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is al weer een tijdje geleden dat ik sokken breide, maar als ik jou zo enthousiast bezig zie, dan krijg ik er zo weer zin in. Mooi die blauwe kleur en het patroon. Grappig en mooi effect heeft dat andere garen. Ik wist niet dat er een deel drie is, maar eens snel naar de winkel. Deel 1 en 2 heb ik destijds gekocht, prachtige bladen. Veel plezier met breien!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om te zien dat je helemaal in de ban bent van het sokken breien! Mooi patroon heb je gekozen voor de blauwe wol.
  De specials van Verena zijn geweldig. Ik heb ze allemaal...
  Veel plezier met het breien!

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat worden je sokken mooi! Gaaf met dat kleurenverloop van die wol en ingewikkeld met dat patroon. Knap werk, allebei!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat brei je mooie sokken!!
  Mijn schoonmoeder is er expert in. Persoonlijk vind ik er niets aan, maar dat zal wel komen doordat mijn schoonmoeder niets anders doet dan herensokken en babysokjes breien. Hoewel, die babysokjes zijn dan wel weer gaaf....
  Ik houd me weer met andere dingen bezig.... Daarvan kun je iets zien op mijn blog!
  Zou het leuk vinden als je een keer langskwam....
  Groetjes,
  Marian.

  BeantwoordenVerwijderen