dinsdag 5 juli 2011

Granny koorts, nog even doorgaan met de vierkantjes.

Met wit wil ik de vierkantjes met elkaar verbinden en om het geheel groter te maken een witte rand er omheen. Nu zoek ik nog een leuke verbinding en een mooie rand, wie heeft er een suggestie???

7 opmerkingen:

 1. Haha, een suggestie: die moet je nog niet van mij verwachten, maar ik wil je wel even melden dat deze blog met oa die van Busy Bessy één van de bronnen van het Granny-virus is ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er zijn vele manieren om ze aan elkaar te haken.
  En een rand kan je doen met bv vasten, boogjes of picootjes. net wat je mooi vind. wil je en strakke rand of een sierrand.
  Ik heb dat boek crochet borders toen gebruikt, die staat vol met leuke randjes. alhoewel ik me ook niet helemaal aan het patroon heb gehouden.

  Ik heb vanavond geen tijd, maar kan morgen wel dat stuk voor je inscannen waarin de verschillende manieren van aan elkaar zetten staan. dan kan je zelf even zien wat je hetprettigst of het mooist vind.

  grtjs Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Angélique, leuk dat je ook dat virus hebt. Ik kan je Blog niet vinden dus ook niet kijken. Onder welke naam is het???
  Peetje wat fijn dat je dit voor me wil doen, ik ben erg benieuwd maar doe rustig aan het is véééls te mooi weer om binnen te zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha, ik zie dat mijn blog hier genoemd is door Angélique! Ja, ik ben een grote granny verslaafde, alhoewel een eindelijk een beetje aan het afnemen is. Maar nog steeds wel duidelijk aanwezig!
  Bij Lucy http://attic24.typepad.com/weblog/joining-granny-sqaures.html kun je bv lezen/zien hoe je de vierkantjes aan elkaar kunt maken. Zelf heb ik het weer anders gedaan; http://busybessy.blogspot.com/2011/04/granny-squares-tas-is-klaar.html even naar beneden scrollen voor de foto's..
  Hoe groot wil je je rand maken om de vierkantjes heen? Ik heb genoeg ideetjes, maar dan is het wel handig als ik bv het aantal toeren van de rand of het aantal cm weet...

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Eliabeth ik dacht aan een randje van 4 cm tussen de blokken en rondom de plaid een rand van 10 cm, ongeveer.Dan kan ik een beetje de lengte krijgen want 6 rijen van 5 vierkanten is niet veel. Het hoeft niet zo groot te worden, gewoon een gezellig plaidje. groetjes Roos.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Roos, je bent al volger van me hoor en mijn reactie was een reactie op jou op mijn blog (http://mwlbyangelique.blogspot.com/) ;)
  Tot nu beperkt het virus zich nog tot watertandend kijken op de verschillende blogs en sites en een beetje proberen van verschillende patroontjes met "probeer"-garen. Ik hoop binnenkort mijn eerste granny projectje te beginnen, maar dat lijkt nog lang niet op jouw prestatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nou zie ik het Angelique, je staat onder Made with love en natuurlijk heb ik je blog gezien met dat prachtige ezeltje, groetjes Roos.

  BeantwoordenVerwijderen